Försvar: återupplivningsprojektet inom flygindustrin har goda och dåliga överraskningar

fallet tillkännagavs tidigt i Covid-19-krisen : de franska arméerna kommer att bidra till att återuppliva den nationella ekonomin. Ministeriet för de väpnade styrkorna är verkligen en av de största franska investerarna och köper främst utrustning designad och tillverkad i Frankrike och i Europa. Detta är särskilt fallet med luftfartssektorn, som var föremål för regeringsdeklarationer igår.

Om flygindustrin skulle ha en återhämtningsplan på 15 miljarder euro kommer nästan hälften att spenderas till stöd för Air France / KLM-aktivitet, som levererar en stor del av den civila luftfartssektorn. Flera miljarder kommer också att investeras i stödfonder för små och medelstora företag, FoU, incitamentsbonusar för inköp av nya flygplan eller bevarande av industriell kompetens. Slutligen kommer cirka 600 miljoner euro att spenderas på förskott på militär utrustning. Tillkännagivanden som verkar gå i rätt riktning men som dock saknar ambition på vissa punkter.

En Air Force A330 MRTT åtföljd av en Rafale B av en hägring 2000 5 och en hägring 2000D Defense News | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Industriell konsolidering Försvar
Hittills har 12 A330 MRTT bekräftats för flygvapnet, de tre sista kvarvarande valfria. Det är nu bekräftat att femton flygplan så småningom kommer att utrusta flygvapnet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Industriell konsolidering Försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna