SSN Perle-brand: vilken framtid för den franska ubåtstyrkan?

Fredag ​​12 juni, cirka 10:30, en brand bröt ut framför kärnattacksubåten Perle, som då befann sig i större teknisk stopp (ATM) i en av bassängerna i flottbasen Toulon. Särskilt virulent fördes branden inte under kontroll förrän klockan 21, och helt av efter midnatt. Om katastrofen lyckligtvis inte har skadat så är det ett verkligt slag för den franska marinen.

I själva verket kunde denna olycka inte ha varit värre. I själva verket är pärlan den sista byggnaden av sex-SSN från Ruby-klassen, och den mest moderna av attackbåtarna i den franska marinen. Inleddes 1993 planerades pärlan ursprungligen att lämna sin tjänst 2029, då den sista av sex SSN-klasser av SSN-tjänster gick i tjänst. Uttagsautomaten som startade i januari var tänkt att låta pärlan uppgraderas för att erbjuda den ytterligare ett decennium med aktiv service.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna