Luftburen laservapen: USA: s specialoperationskommando strävar efter en demonstrant år 2022

Efter flera års uppskjutning och förväntades ursprungligen för räkenskapsåret 2019, utsikterna att integrera ett laservapensystem i det stora utbudet av beväpningar i AC-130J Ghostrider gunship verkar bli klarare igen och hoppas nu på 2022. Lanserades i maj förra året av Air Force Special Operations Command (AFSOC), detta program kommer sannolikt att ge oöverträffad taktisk kapacitet men vars konturer och handlingsomfång ändå är osäkra. För att fullt ut förstå de operativa utmaningarna som ligger bakom lasertekniken, som många säger är revolutionerande, är det nödvändigt att identifiera dess drift, dess styrkor men också dess svagheter.

den så kallade laservapen agera genom termisk effekt och genom koncentrationen av en laserstråle på en yta, vilket får den senare att värmas upp för att perforera den. De driver inte något annat än värmeenergi. Ju kraftigare denna energi, desto viktigare kan målen behandlas. Med en låg användningskostnad kan ett laserskott förlora effektiviteten beroende på klimatvariationer (dimma, sandstorm, etc.) även om det har en mycket hög strålningsriktning under klara dagar, vilket gör att den kan '' når mycket avlägsna mål - upp till flera hundra kilometer i teorin - med låg energidispersion och med en gradering av effekter beroende på behov och typ av mål (drone, flygplan, landfordon, etc.) .

AC130 laservapen cutter Defense News | Laservapen och riktad energi | Tränings- och attackflygplan
Utfördes i augusti 2008, det första testskottet av en "kemisk laser med hög energi" (Kemisk Oxygene Jod Laser) hade tidigare ägt rum på ett Lockheed Martin C-130H transportflyg. Med en räckvidd på cirka 20 kilometer vägde enheten mellan 5 till 7 ton.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | Tränings- och attackflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna