Tyska Orion P-3C tillbakadragande: ett hot mot det fransk-tyska MAWS-programmet

När vi lär oss Sjönyheter, fortfarande extremt väl informerad om marinfrågor, har det tyska försvarsministeriet just meddelat att det har upphört med moderniseringsprogrammet för de åtta P-3C Orion maritima patrullflygplan som används i den tyska marinen. Detta moderniseringsprogram anses vara för kostsamt och för riskabelt och bör snabbt ge plats för förvärvet av nya maritima patrullflygplan.

Beslutet att dra tillbaka Orion senast 2025, snarare än från 2035, kunde dock ha mycket allvarliga konsekvenser för MAWS-programmet (Maritime Airborne Warfare System) tillsammans ledat av Frankrike och Tyskland. I själva verket hade Berlin och Paris beslutat för några år sedan att gemensamt byta ut sina sjöfartsflygplan mellan 2035 och 2040. Det var verkligen på detta datum som de franska och tyska flottorna var tvungna att dra sig ur sin tjänst Atlantique 2 och P-3C Orion moderniserad.

seefernaufklaerungsflugzeug p 3c orion am boden Defense News | Tyskland | Maritime Patrol Aviation
De åtta tyska Orions köptes begagnade i början av 2000-talet har redan en lång operativ karriär bakom sig. Deras modernisering ansågs vara för riskabelt och för dyrt för att vara riktigt lönsamt.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Maritime Patrol Aviation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna