Sikorsky erbjuder sin S-70i Armed Black Hawk på Filippinerna och försöker återuppliva marknaden för beväpnade manöverhelikoptrar

Beslutsamt rör den lilla filippinska marknaden upp all girighet! I en tidigare artikel, vi har verkligen sett hur amerikanerna Bell och Boeing positionerade sig med radikalt olika erbjudanden för att ersätta erbjudandet från den turkiska industrimannen TAI på kort varsel. Vinnaren av denna kommersiella tävling kommer således att kunna placera ett halvt dussin stridshelikoptrar med det filippinska flygvapnet. Om de filippinska ambitionerna verkar blygsamma räknas de planerade kontrakten fortfarande i hundratals miljoner dollar.

För amerikanska industriister ses dock den filippinska marknaden huvudsakligen som en utställning för hela Asien-Stillahavsområdet, där behoven för stridshelikoptrar uppskattas till flera hundra exemplar. I detta sammanhang har en tredje amerikansk konkurrent just meddelat sitt deltagande i den filippinska tävlingen. Medan Boeing och Bell erbjuder dedikerade stridsflygplan, Sikorsky hoppas att positionera sig nära Manila med sin beväpnade Black Hawk, en mångsidig helikopter som inte saknar argument att förföra.

Sikorsky S 70i Blackhawk SP YVA News Defense | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
För Filippinerna erbjuder Sikorsky S-70i, en internationell variant som produceras i Polen av den berömda Black Hawk. Under sina ESSS-transporter kan den beväpnade Black Hawk bära upp till 16 Hellfire-missiler, 12,7 mm maskingevär, 20 mm kanoner, bränsletankar eller 70 mm raketbälgen. Två 7,62 mm miniguns finns vid de främre fönstren.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna