Den militära versionen av Airbus Helicopters H145 med fem blad bör vara kvalificerad nästa år, med nya fördelar som ska belysas

I mars 2019, under Atlanta Heli-Expo, Airbus Helicopters avslöjade den nya varianten av sin framgångsrika tvillingmotorhelikopter, H145. Med en ny rotor utrustad med fem blad, mot fyra på de tidigare varianterna, bör denna nya helikopter vara lättare, mer ekonomisk och ha en större nyttolast, samtidigt som underhållsbehovet minskar. Den nya H145 har, främst avsett för den civila marknaden och offentliga tjänster (polis, ambulanser, samband etc.) certifierad av European Aviation Safety Agency (EASA) och håller på att certifieras av den amerikanska FAA. Detta bör möjliggöra leverans till de första kunderna under de kommande månaderna.

Inom ett år, produktion av fyrblad H145 borde ha ersatts helt med den för den nya fembladiga H145. Utöver den civila marknaden hoppas Airbus Helicopters också snabbt kunna erbjuda en militär variant utrustad med den nya rotorn med fem blad. Denna nya H145M bör certifieras 2021och erbjuds alla Airbus Helicopters militära kunder. H145M som redan levererats till den nuvarande standarden kan också ändras helt enkelt till den nya standarden, som är lättare och lättare att använda. För nuvarande kunder och för framtidsutsikter måste man inse att denna nya variant av H145M har många fördelar

H145M med HForce Defense News | Konstruktion av militärhelikoptrar | Europa
Det nuvarande fyrbladiga systemet är tekniskt mer komplext än den nya rotorn som nyligen validerats på den civila H145. En militärvariant H145M utrustad med den nya rotorn blir effektivare, tystare och kräver minskat logistikunderhåll.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Konstruktion av militärhelikoptrar | Europa

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna