Covid-19: Singapore försenar leveranserna av ubåtar och helikoptrar, men fortsätter moderniseringen av försvaret

D'après Försvarsnyheter, den singaporeiska väpnade styrkorna gjorde nyligen tillkännagivanden om påverkan av Covid-19-pandemin på deras materialupphandlingsprogram. De viktigaste förseningarna bör avse leveranserna av nya generationens ubåtar och transporthelikoptrar som planeras för i år, vilket bör skjutas upp med ett eller två år. Köpsplanering F-35B stealth jaktplan skulle dock inte påverkas av den nuvarande krisen.

Om Asien-Stillahavsområdet var en av de första som drabbades av pandemin verkar situationen nu nästan ha återgått till det normala i Singapore, som framgångsrikt har lyckats sprida viruset i landet. Försvarsminister Ng Eng Hen bekräftade att de unga män som kallades upp för att tjäna i de väpnade styrkorna som en del av värnplikten hade återupptagit sin utbildning. Singapores styrkor förväntas också återuppta deltagandet i stora internationella övningar som hålls i regionen. En formidabel klassfregat (Singapore-version av den franska Lafayette-klassen) bör delta i den internationella RIMPAC-övningen som organiseras av den amerikanska marinen på Hawaii nästa månad.

Typ 218SG Invincible Singapore Defense News | Militära allianser | Stridsflygplan
Den första Type 218SG lanserades i februari 2019 i Kiel, Tyskland. Det ska inte levereras till Singapore marinen före 2022 nu.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna