Kuwaitiparlamentet ifrågasätter det orimliga priset på sina Eurofighters Typhoon

Under flera månader, försäljning av 28 Eurofighters Typhoon i Kuwait som undertecknades 2016 är av stort intresse för de rättsliga myndigheterna i Kuwait, som skulle ha inledde flera korruptionsutredningar. Förutom det pågående rättsliga förfarandet är det nu Kuwaitiska parlamentet vem undrar över den totala fakturan för kontraktet. Förvisso, Eurofighters Typhoon köpta av Kuwait från Italien faktureras för mer än $320 miljoner vardera, jämfört med i genomsnitt $110 miljoner för enheter som säljs till andra länder.

Om dessa siffror som lagts fram av den lokala pressen kan ifrågasätta, bör de dock sätta dem i perspektiv. Vapenavtal är faktiskt särskilt komplexa och kan inte förenklas till ett enda enhetspris, som erinras om Bruno Etchenic i utmärkt papper 2015. Men utöver frågan om priset på moderna stridsflygplan har utredningarna som genomförts i Kuwait väckt vissa särskilt känsliga punkter, både för Eurofighter men också för andra kontrakt som involverar Airbus, i Kuwait och på andra håll i världen.

typhoon kuwait kuwait eurofighter Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Liksom i Saudiarabien och Österrike, försäljning av Typhoon i Kuwait är misstänkt för att ha utförts mot bakgrund av korruption, kommissioner och returer

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna