Mitt i en kris med Kina beslutar Indien att köpa ryska stridsflygplan och påskynda leveranserna av Rafale Franska

Under de senaste åren har Peking multiplicerat provokationer som en del av en fait accompli-politik och utnyttjat den relativa diplomatiska apatin hos de stora västerländska makterna, leds av USA. Pressen rapporterar regelbundet om Kinesiska marininstallationer nära Taiwan eller olika japanska skärgårdar. På senare tid har kinesiska ingrepp i inrikespolitiken i Hong Kongi strid med retrocessionsavtalen från 1997 gjorde också rubrikerna. Men i hjärtat av den globala hälsokrisen är det nu vid den indiska gränsen att blodiga olyckor har ägt rum.

Med dussintals dödsfall på båda sidor om linjen för faktisk kontroll, i Himalaya-regionen Ladakh, är den kinesisk-indiska krisen som började i maj den allvarligaste sedan konflikten. som hade motsatt sig de två länderna 1962. När Peking och New Delhi fortsätter att samla sina trupper i bergen försöker diplomater allt svårare att lindra spänningarna. I detta explosiva sammanhang påskyndade de indiska myndigheterna därför logiskt moderniseringen av landets väpnade styrkor. Detta innebär först en acceleration av militära leveranser, saktat av pandemin, men också genom att beställa 33 nya ryska stridsflygplan: 21 MiG-29 och 12 Su-30MKI.

IAF indiska flygvapnet jaguar su30 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan
Su-30MKI är spjutspetsen för det indiska flygvapnet, med cirka 260 enheter. Det faktum att IAF kommunicerar så mycket i storleksordningen ett dussin enheter är ett tecken på bristen på resurser som de senaste åren tilldelats för förnyelsen av IAF.

Ett särskilt spänt sammanhang


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna