20 program för att stärka arméerna och bevara det franska industriella tyget

Mellan hälso- och ekonomikrisen kopplad till Covid19-viruset och säkerhetskriserna som skakar Mellanöstern, Medelhavet, Asien och Östeuropa saknar det ingen oro för franska politiker i ansvarar för försvar, offentliga finanser och industri. Men medan dessa filer nu hanteras isolerat, skulle en global vision tillåta oss att överväga lösningar som uppfyller alla behov och kontextuella krav.

Stärka de franska arméerna, ett pressande behov

Även om lagen om militär programmering 2019-2025 utan tvekan har gjort det möjligt att göra det för att undertrycka kapacitetsblödning som har påverkat de franska arméerna i mer än 20 år, det har inte, och kommer inte att tillåta, möta militärens verkliga behov i form av format och utrustning under det kommande decenniet. För tillfället förblir denna LPM fast på de kvantitativa och kvalitativa mål som definieras av 2013 års vitbokDen internationella situationen var ganska annorlunda, till exempel med en tung pansarstyrka begränsad till 200 stridstankar, en flygvapen som bara anordnade 185 krigare, och en flotta med endast 15 fregatter och 6 under- attackera seglare, medan det övergripande formatet för arméerna är etablerat cirka 205.000 XNUMX soldater. 

Fransk Leclerc-stridsvagn i manöver Försvarsanalyser | Artilleri | Stridsflygplan
Armén kommer att ha endast 200 moderniserade Leclerc-stridsvagnar uppdelade i två "tunga" brigader för högintensiv strid.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Artilleri | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna