Efter Polen erbjuder Lettland att betala för amerikanska trupper på sin jord

- Annons -

Genom rösten från sin försvarsminister och vice premiärminister har Lettland meddelat att det är redo att välkomna några av de 9500 XNUMX amerikanska soldater vars tillbakadragande från Tyskland tillkännagavs av president Trump för några år sedan. veckor, och bara några dagar efter att Polens president Andrzej Duda gjorde detsamma under hans officiella besök i Washington för att träffa president Trump. Till skillnad från sin polska motsvarighet tog emellertid Artis Pabriks, den lettiska ministern, formen för att inte kränka sin tyska allierade och specificerade att detta erbjudande endast gjordes om beslutet att dra tillbaka amerikanska styrkor från Tyskland bevisades med målet att bibehålla en stark amerikansk närvaro i Europa.

För att ge tyngd åt sitt erbjudande tillade Artis Pabriks att Lettland var redo att lägga sin hand i portföljen för att investera i infrastruktur för att rymma den amerikanska arbetskraften, som de 2 miljarder euro som presidenten lovade Duda för att komma ur marken den berömda "Fort Trump" i Polen, dessa investeringar utöver flera polska förvärv i amerikanska vapen som F35, HIMARS eller Patriot PAC-3. Det är uppenbarligen svårare för Lettland att matcha de nästan 15 miljarder dollar amerikansk utrustning som beställts av Polen, men precis som hon verkar Riga visa en tropism över Atlantene när det gäller att stärka sina väpnade styrkor.

F35 fabrikens försvarsnyheter | Militära allianser | Utplacering av styrkor - Återförsäkring
Polen beställde 2019 F32-flygplan för 35 miljarder dollar 5 från USA, ett av flera kontrakt som Warszawa har tecknat med den amerikanska försvarsindustrin de senaste åren.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Militära allianser | Utplacering av styrkor - Återförsäkring

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna