Raytheon planerar självförsvar mikromissil för US Air Force fram till 2023

För att klara det ökade hotet från missiler och antitankraketer mot deras pansarfordon åtog sig flera väpnade styrkor, inklusive de från Israel och Ryssland, på 80-talet och 90-talet att utveckla antitanksystem. 'aktivt självskydd avsett att inte locka missilen utan att fånga den innan den träffar sin fabel. Det första av dessa system som togs i bruk var sovjetiska Drozd som i början av 80-talet placerades på 250 T-55A Soviet Marine Infantry. Dessa system, som den israeliska trofén eller det ryska Afghanistan, kallas för termen Hard-Kill. Ökningen i prestanda och spridningen av luftfartygssystem som luft-till-luft-system utgör emellertid ett liknande hot mot stridsflygplan. Detta är anledningen till att USA: s flygvapen 2015 gav Raytheon en budget på 15 miljoner dollar för att studera genomförbarheten av en lätt mikromissil avsedd att inte fånga flygplan utan missiler.

Den 21 juli 2020, i slutet av en relativt konfidentiell tävling mellan två industriister (troligen Lockheed-Martin och Raytheon), valdes Raytheon-missilen som vinnare av Pentagon för cvisa och tillhandahålla en mikromissil redo att användas till 2023, för att säkerställa denna hårddödande funktion för amerikanska stridsflygplan, Miniature Self-Defense Munition eller MSDM. För detta tilldelades det amerikanska företaget ett första kuvert på 93 miljoner dollar, integrerat i en global order på 375 miljoner dollar.

05 msdm afrl Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Strategiska bombplan
jämförande presentation av MSDM gentemot AIM-9X Sidewinder och AIM-120 AMRAAM missiler

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Strategiska bombplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna