Presidentdekret för att underlätta export av stridsdronor delar amerikanska politiker

Hittills har USA: s export av drönarsystem i kategori 1, dvs med en nyttolastkapacitet på mindre än 500 kg vid mer än 300 km, såsom MQ-1 Predator, MQ -9 Reaper eller RQ-4 Global Hawk, var villkorade av ett uttryckligt tidigare samtycke från de amerikanska myndigheterna, i enlighet med regeln om "presumtion om vägran", likvärdig med missiler i lagstiftningen Missile Technology Control Regime, eller MTCR. Det förvärvande landet var tvunget att motivera sin begäran under exceptionella omständigheter, som genererade ett långt förfarande och betydligt tyngre än för annan utrustning. Enligt uttalanden från flera amerikanska tillverkare hade denna svårighet haft negativa konsekvenser för amerikansk export av denna typ av utrustning, särskilt gentemot dess huvudkonkurrent. Kina som sedan 2015 har överträffat USA i detta område på den internationella scenen.

Fredagen den 25 juli tillkännagav biträdande sekreterare vid kontoret för politiskt-militära frågor, R. Clarke Cooper, att denna specificitet för dessa drönare dras tillbaka och bedömer risken för tekniskt läckage och det potentiella hot som dessa drönare utgör för statens säkerhet - United och dess allierade jämförbara med annan försvarsutrustning som inte begränsas av denna specifika lagstiftning. Detta tillkännagivande tillfredsställde naturligtvis industristerna, men genererade också många oppositioner och reservationer, både från den politiska klassen och från industristerna själva.

Den kinesiska drönaren MALE Wing Loong 2 och de olika vapen den kan implementera Defense News | Stridsdrönare | MANLIGA drönare
Sedan 2014 har Kina tagit över Förenta staterna vid försäljningen av militära drönare på den internationella scenen, särskilt tack vare MALE Wing Long II-drönaren.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Stridsdrönare | MANLIGA Drönare

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna