Rafale : Fem plan lyfte i morse mot Ambala flygbas, Indien

- Annons -

Sedan början av våren har Indien och Kina genomgått en djup militär och diplomatisk kris i Himalaya, vilket redan har gjort dussintals dödsfall. I detta särskilt spända sammanhang förstärker de två stora asiatiska makterna sina trupper i regionen för att förbereda sig för en eventuell militär konfrontation. Som vi redan nämnt i en dedikerad analysFörstärkningen av den indiska militära ställningen involverar särskilt nödbeställning av nya ryska flygplan, men framför allt snabbare leverans av stridsflygplan Rafale, producerad av den franska gruppen Dassault Aviation.

I enlighet med vad som hade meddelats under de senaste veckorna, fem plan Rafale från det indiska flygvapnet lyfte i morse från Dassault Aviations anläggning i Mérignac för att resa till sin nya bas i Ambala, i norra Indien. Dessa fem flygplan kommer mycket snabbt att integrera No 17 Squadron "Golden Arraows", där de kunde vara operationell på bara några dagar. Således, om den nuvarande leveransen bara innebär en handfull flygplan, är det en riktig händelse för det indiska flygvapnet, men också för Dassault Aviation, som fortfarande har stora kommersiella hopp i Indien.

DA Rafale IAF Defense News | Stridsflygplan | Försvarsinstitutionell kommunikation
Åtminstone två Rafale EH ensitsiga är en del av konvojen på en teknisk mellanlandning i Förenade Arabemiraten. För tillfället har IAF tagit emot (i Frankrike) mindre än ett dussin Rafale, inklusive en Rafale DH tillägnad flygtester och sju andra tvåsitsiga avsedda att levereras till skvadroner.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsinstitutionell kommunikation

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna