Ankomsten av Rafale i Indien möttes av oväntad folklig framgång

Som vi informerade dig för tre dagar sedan, fem Rafale av det indiska flygvapnet lyfte från sydvästra Frankrike för att för första gången nå sin bas i Ambala, i norra Indien. Som man kunde föreställa sig var evenemanget efterlängtat av de indiska militära myndigheterna, som har mötts av ett ökat våld från Pakistan i mer än ett år och, mer nyligen, från Kina. Det är dock överraskande hur populär glädje de nya indiska flygvapnetkämparna fick när de kom till Indien igår.

Även om den här första leveransen på indisk mark endast gäller fem taktiska kämpar, så moderna som de är, sändes evenemanget av nästan alla landets nyhetsmedier och bilder av jägare som landade på Ambala Air Base skulle ha sett av nästan en halv miljard åskådare! Detta mediefråga, starkt kommenterad av den indiska och franska pressen, är dock relativt logiskt i det aktuella sammanhanget.

Rafale Indien lufttankning Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan
De fem Rafale tankades under flygning vid ett flertal tillfällen av franska tankfartyg, sedan av indiska tankfartyg. En av de tre franska A330 MRTT:arna som sattes in för att stödja leveransen fortsatte sin väg till Indien där den tog med sig många medicinsk utrustning som en del av kampen mot covid-19

En triumferande ankomst


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna