Indien för att begära leasingerbjudanden för viss försvarsutrustning

Som många länder har Indien under många år försummat moderniseringen av sina väpnade styrkor, till förmån för mer lukrativa aktioner ur valsynpunkt, eller på annat sätt... Samtidigt respekterade Pakistan, och särskilt Kina, banor för modernisering och förstärkning av sina väpnade styrkor i särskilt välkontrollerad planering, så att New Delhi i dag måste finansiera ett mycket stort antal försvarsprogram, alla lika strategiska än de andra. Till detta kommer en ofta kaotisk hantering av sina förvärvsprogram, vilket till exempel var fallet med MMRCA-programmet, som borde ha gjort det möjligt för de indiska flygvapnen att ha nästan hundra av dem år 2020. plan Rafale "make in India", vilket naturligtvis på djupet skulle ha förändrat maktbalansen gentemot sina två grannar. Bara observera allmänhetens entusiasm som genererades av ankomsten av de första 5 Rafale indianer i landet för att bli övertygad.

Bland de program som har haft den mest kaotiska ledningen i Indien, högst upp i rankingen är det som rör ersättningen av Iliouchine Il-78 tankerflygplan från det indiska flygvapnet, nödvändiga flygplan för att få ut det mesta av räckvidden och uthålligheten hos moderna stridsflygplan som Rafale, Mirage 2000 eller Su-30MKI. Och detta är särskilt sant eftersom varken Kina eller Pakistan har några betydande fördelar på detta område, åtminstone för tillfället. Två gånger, 2010 sedan 2016, Airbus A330 MRTT vann den internationella tävlingen mot amerikanska och ryska flygplan, och vid två tillfällen avbröt de indiska myndigheterna programmet, officiellt av kostnadsskäl.

jpg a330mrtt rafale montage 1 Försvarsnyheter | Tankflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser
Airbus A330 MRTT Phoenix har redan två gånger vunnit tävlingen för att ersätta de indiska Il-78s

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tankflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna