Frankrike skulle ha utplacerats Rafale på Cypern

Enligt webbplatsen Defenseworld.net, som generellt är välinformerad om vad som omger det turkiska försvaret, två stridsflygplan Rafale av det franska flygvapnet observerades på den cypriotiska basen Andreas Papandreou nära staden Paphos, på öns västkust. De två franska flygplanen, tillsammans med ett Hercule KC-130J tankfartyg och ett C-160R Transall logistiskt stöd, skulle delta i övningar med den cypriotiska nationalgardet. Men informationen kommer närAten och Nicosia är i hög beredskap igen efter intrånget av en ny turkisk gruvprospekteringsbyggnad åtföljd av en beväpnad marin eskort i cypriotiska vatten. Faktum är att utplaceringen av de två franska kämparna omedelbart får en helt ny dimension och framstår som en meddelande från Paris till Ankara beträffande det stöd som Frankrike ger, och kommer att tillhandahålla vid behov, om Turkiet skulle försöka en tvångsöverföring i denna handling.

Spänningar mellan den franska huvudstaden och den turkiska huvudstaden har ökat de senaste åren. Inledningsvis kritiserade Ankara Frankrike för sin de facto allians med den syriska Peshmerga, kurdiska krigare som har visat stor beslutsamhet i kampen mot Daesh, men som de turkiska myndigheterna anser vara anslutna till PKK, det kurdiska självständighetspartiet som har lett många terroristattacker på landets mark. Som vedergällning hade den turkiska pressen sänt positionen för de franska specialstyrkorna som var närvarande i Syrien, vilket naturligtvis utgjorde en mycket större fara för dessa styrkor som var vana vid diskretion. Därefter är dessa Turkiska offensiv i norra Syrien, särskilt mot de syriska kurdiska allierade i Frankrike, som förgiftade turkiska och franska relationer, medan president Erdogan bad om stöd från europeiska allierade för att stärka sitt luftförsvar, samtidigt som de hotade samma européer med en systematisk blockad av Nato och befria migrationsvågor på den gamla kontinentens kuster.

FLF Marine Nationale News Defense | Stridsflygplan | Cypern
Den 17 juni upplystes den lätta smygfregatten Courbet från den franska marinen tre gånger av en skjutradar som drivs av en turkisk fregatt, vilket skapade en allvarlig incident mellan Paris och Ankara, liksom det franska tillbakadragandet från Natos operationer i Östra medelhavet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Cypern

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna