Indien förbjuder import av 101 försvarsutrustning, inklusive ubåtar eller lätta krigare

Tillkännagivandet är förvånande. Faktiskt, genom rösten från försvarsministern Rajnath Singh, har den indiska regeringen just meddelat det progressiva förbudet mot att importera inte mindre än 101 större försvarsutrustning, allt från prickskyttegevär till förstörare, utrustning som gradvis kommer att förbjudas mellan 2020 och 2025. Enligt den indiska försvarsministern som talade på sitt tweeter-konto är målet både att uppnå strategisk autonomi inklusive Behovet framhävdes av Covid19-krisen och att stimulera den indiska ekonomin, som också lider av de ekonomiska konsekvenserna av hälsokrisen.

Listan över förbjuden utrustning kommer att revideras varje år, med eventuell tillägg av utrustning så snart ersättningslösningarna blir effektiva. För att markera sprit omfattar den första delen av utrustning som inte kan importeras lätta stridsflygplan, som därför kommer att förbjudas från december i år, medan ubåtar med konventionell framdrivning kommer att förbjudas ett år senare. Enligt de indiska myndigheterna spenderade landet cirka 4 lakh crore, eller cirka 50 miljarder dollar, mellan april 2015 och augusti 2020 för att importera den utrustning som anges i regeringslistan, vilket representerar en mycket betydande brist för den indiska industrin. och följaktligen för landets offentliga finanser.

AH64 Indien News Defense | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Mellan 2015 och 2020 beställde Indien nästan 50 miljarder dollar i försvarsutrustning importerad från utlandet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna