Finland vill höja sin försvarsbudget med 54% 2021

För att svara på den första delen av finansieringen för HX-programmet avsett att ersätta dess F-18-flotta, presenterade det finska försvarsministeriet den 13 augusti 2020 sin prognostiserade budget för 2021visar en tillväxt på 1,7 miljarder euro till 4,87 miljarder euro, en ökning med 54% jämfört med budgeten för 2020. Bortsett från anslagen avsedda för HX-programmet uppgår budgetökningen till 0,7 %. Helsingfors, som hittills endast spenderat 1,4% av sin BNP på La Défense, kommer därför över ett år att överskrida 2% -gränsen. Men inte att vara medlem i Nato, den här parametern har lite mer än en informativ aspekt.

Häll HX-programmet, har den finska regeringen avsatt en total budget på 10 miljarder euro, som täcker anskaffning av utrustning, delar, underhållsutrustning, ammunition och infrastruktur som är nödvändig för implementeringen av ett sextiotal nya flygplan. Det exakta antalet enheter anges inte av Finland, som inte vill förvärva en flygflotta, utan en luftkapacitet, och överlåta tillverkarna ansvaret att dimensionera deras erbjudande för att strikt uppfylla Helsingfors förväntningar. Dessutom gör förvärvet av global kapacitet det möjligt att eliminera ansiktsprismanipulation vilket gör det möjligt att presentera en enhet som är tillgänglig för köp, men särskilt dyr att använda, eller visar otillräcklig tillgänglighet, eller till och med båda i vissa fall.

Gripen E och GlobalEye från Saab Defence News | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser
trots prestanda bedöms vara otillräcklig under tester, JAS39 Gripen E/F förblir mediafavoriten när det gäller HX-programmet

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna