Kommer Ryssland att hjälpa Lukashenko i Vitryssland?

Efter att ha instrumentaliserat oppositionen med Moskva genom att utplacera styrkor längs gränsen mellan Vitryssland och Ryssland, vädjade Vitrysslands president Alexander Lukashenko till Ryssland i morse under en telefonintervju med president Vladimir Putin.

Den vitryska presidenten motiverade denna begäran genom att argumentera för manipulation av folkmassor och populär missnöje av "externa krafter", Europa och USA, för att inte tala om dem. Och den ryska presidenten att svara att han var övertygad med sin motsvarighet att "situationen snabbt kommer att återgå till det normala", vilket tyder på möjligheten till en kommande rysk intervention i landet för att sätta stopp för de populära demonstrationerna. och de ökande strejkerna.

Putin Lukashenko News Defense | Belarus | Force Deployment - Återförsäkring
Efter två decennier av smidiga relationer har Alexander Lukashenko och Vladimir Putin haft ansträngda relationer de senaste månaderna, den senare vill påskynda processen för att integrera Vitryssland med Ryssland.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Belarus | Utplacering av styrkor - Återförsäkring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna