Dassault Aviation och Safran leder försvarsföretag med den starkaste tillväxten 2019

Som varje år publicerade den amerikanska försvarsnyhetssidan Defensenews.com sin rankning av 100 största globala försvarsföretag. 2020-rankningen (på siffrorna för 2019) ger relativt få stora förändringar jämfört med året innan och USA är fortfarande de obestridda ledarna inom området, med sju företag bland de 7 viktigaste och 10 företag är med i rankingen. De fem bästa globala försvarsföretagen är naturligtvis fortfarande amerikanska, ledda av Lockheed-Martin, följt av Boeing, General Dynamics, Northon-Grumman och Raytheon.

Kina konsoliderar sin andra plats med två företag placerade i topp 2 och 10 företag på rankningen, fördelade mellan 7: e och 6: e plats. De flesta av dem har visat en stark tillväxt sedan 24, mellan 2019 och 20%, vilket avslöjar den extrema dynamiken i kinesiska inhemska order och växande framgång på den internationella scenen. Brittiska BAe är den enda “europeiska” i rankingen som når topp 35 och rankas som 10: e i rankningen, medan European Airbus nedgraderas från 7: e till 9: e position efter en minskning av omsättningen. ”Av storleksordningen 12%. Italienska Leonardo (14: e) och Franska Thales (13: e) är, med Airbus, de enda företrädarna för Europeiska unionen i topp 16.

Safran M88 Defense News | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militärt flygplanskonstruktion
franska SAFRAN, en motortillverkare som framför allt tillverkar M88-reaktorn som driver motorn Rafale, visar den starkaste utvecklingen i rankningen av sin omsättning under 2019, med ett hopp på 170 %

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna