Dessa 5 internationella kriser som hotar världsfreden

På bara några veckor har flera områden av internationell spänning utvecklats till kriser som hotar att förvandlas till öppen konflikt, med en betydande risk för förlängning, så att de till och med hotar ens fred på planetens skala. Faktum är att dessa stora kriser har det gemensamt att de alla direkt eller indirekt involverar kärnkraftsländer som permanenta medlemmar i FN: s säkerhetsråd, som oftast står inför varandra. I den här artikeln presenterar vi en snabb sammanfattning av de fem huvudkriser som potentiellt hotar att förvandlas till konflikt och involverar nationer med kärnvapen.

1- Den vitryska krisen

Så länge man följer relevanta nyhetsflöden som AFP eller Reuters, eller nyhetskanaler som Euronews, är det omöjligt att inte vara medveten om den kris som skakar Vitryssland efter upproret. val av president Lukashenko anses bedrägligt både av den vitryska allmänheten och av många nationer. Förutom de växande demonstrationerna av befolkningen i landet som kräver presidentens avgång, får denna kris en internationell dimension genom att Rysslands potentiella engagemang, till vilken president Lukashenko vädjade om att komma och säkra sitt mandat.

hybrid krigsfordon Ryssland Vitryssland Vitryssland | Cypern | Konflikt i Libyen
Bilder som visar omärkta ryska militära fordon på väg mot den vitryska gränsen publicerades på ryska sociala medier söndagen den 16 augusti, vilket väcker farhågor för ett scenario i ukrainsk stil.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Vitryssland | Cypern | Konflikt i Libyen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna