US Navy Super Hornet-ersättare rör sig tyst

Det är ingen hemlighet att den amerikanska flottan inte riktigt är övertygad om kapaciteten hos F35C, den ”tunga” versionen av Lockheed-Martin-kämpen som är utformad för att fungera från dess hangarfartyg. Om den amerikanska marinpersonalen känner till intresset för enhetens datafusionsfunktioner, liksom dess smyg, är det mycket mer försiktigt när det gäller dess hastighet, dess bärförmåga, sin enmotoriga konfiguration. och särskilt dess utbud av åtgärder anses vara för begränsat, även om C-versionen har tyngts ner för att nå 700 miles, 150 mer än den landbaserade versionen A. Medan Ryska och kinesiska anti-skeppssystem ser deras prestanda och precision öka, riskerar denna begränsning att på medellång sikt göra det nya amerikanska jaktplanet olämpligt för användning i en högintensiv konflikt.

Detta är anledningen till att den amerikanska flottan under 2016 engagerade sig i F/A-XX-programmet, avsett att byt ut F / A 18 E / F Super Hornet och AE 18G Growler som främst utrustar amerikanska stridsflottor ombord, och som måste börja tas ur tjänst i mitten av 2030-talet. Men budgetrestriktioner, och politiskt förhalande, krävde ett försiktigt och till och med diskret tillvägagångssätt, för att kunna genomföra studier nödvändiga förutsättningar för att klara definierade deadlines. Detta projekt tycks nu ta fart, vilket USA:s flottans förvärvschef James Geurts meddelade förra veckan skapandet av en struktur som är dedikerad till detta program, ett kontor dedikerat till nästa generations Air Dominance-program som heter PMA-230, anförtrott till kapten Al Mousseau.

Super Hornet Marines Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Trots sina kvaliteter visar Super Hornet redan årens tyngd och når gränsen för skalbarhet för

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna