Rolls-Royce investerar i utvecklingen av hypersonic-motorer

Kapplöpet om att utveckla en motor som kan driva ett flygplan från dess startkörning till hypersonisk hastighet är i full gång, och brittiska Rolls-Royce har uppenbarligen för avsikt att inte bli kvar. Veteranen inom design av flygplansmotorer är ursprunget till vissa legendariska motorer som Merlin som utrustade Spitfires och Mosquitos under andra världskriget, RB.41 Nene som var en av de första pålitliga turbojetmotorerna som användes på De Havilland Vampire och F9F Panther, och vars licensierade versioner drev franska Ouragan och Mystère IV, men också sovjetiska Mig 15 och Mig17, upp till EJ200 turbojet som utrustar Eurofighter.

EJ200 Image1 News Defense | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan
Rolls-Royces EJ200 turbojet driver Eurofighters Typhoon

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna