Peking säger att USA har korsat röd linje i Taiwan

Spänningarna mellan Washington och Peking har de senaste dagarna passerat en ny kritisk tröskel, enligt den kinesiska statspressen. Enligt information som publicerades av Think Tank South China Sea Strategic Situation Probing Initiative (SCSPI), baserat i Peking, skulle ett US Navy EP-3E-rekognoseringsflygplan verkligen ha tagit av från en flygbas belägen på ön Taiwan, för att sedan återvända till Japan, avslutade hans uppdrag. Dock är utplaceringen av militära medel, och särskilt tunga militära medel, på ön Taiwan anses vara en ofrånkomlig röd linje av de kinesiska myndigheterna, till den punkten att de genom militära experter som intervjuats av den kinesiska officiella pressen lät känna att de nu ansåg det Förenta staterna försökte medvetet få fram ett väpnat svar från Peking, som de facto utgör en casus belli och ett krig mellan de två supermakterna.

Hypotesen om en väpnad konfrontation mellan Kina och USA blir mer framträdande för varje dag, både i Washington och i Peking. Citera Song Zhongping, en kinesisk militärexpert, den engelskspråkiga statliga webbplatsen globaltimes.cn förklarar att, till skillnad från vad de taiwanska myndigheterna sa på måndagen, hade PLA nu de nödvändiga medlen för att att ta ön militärt och att motståndet från de taiwanesiska styrkorna inte utgjorde ett betydande hinder för den kinesiska militärmakten. Dessutom skulle de kinesiska väpnade styrkorna från och med nu på ett mycket seriöst sätt förutse möjligheten av ett amerikanskt militärt ingripande för att stödja Taiwan, vare sig det kommer från de japanska baserna i USA: s flygvapen eller från USA: s hangarfartyg. 'Amerikanska flottan.

EP 3E Väduren kombi USN News Defense | Awacs och elektronisk krigföring | FÖRENTA STATERNA
US Navy har fortfarande fem EP-5E elektroniska rekognoseringsflygplan, som snart kommer att ersättas av MANNA drönare

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Awacs och elektronisk krigföring | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna