Militärt ingripande i Taiwan blir vanligt i kinesisk kommunikation

På bara några månader har den kinesiska internationella pressen, som i stor utsträckning kontrolleras av landets centralregering, kraftigt förändrat sin diskurs om spänningarna runt ön Taiwan, men också i Kinahavet mot den amerikanska flottan, och inför den indiska marinen. Medan tonen i början av året var mer att fördöma amerikanska "provokationer" i regionen, vilket kunde skapa överdrivna spänningar, rapporterar det nu på ett exakt och nästan banalt sätt ett militärt ingripande. mot den oberoende ön, som ett troligt utbrott av en konflikt mellan Peking och Washington eller New Delhi.

Vi hade redan diskuterat ämnet för några veckor sedan, med anledning av att den första kom med mycket publicitet Rafale i Indien, när den kinesiska pressen var snabb med att göra en jämförelse mellan det franska planet och dess J-20, på kriterier dessutom mycket tveksamt. Det verkade sedan som att Peking förberedde allmänheten för en eventuell konfrontation mellan de två asiatiska jättarna i Ladakh och använde alla "strängar" av statlig propaganda vad är hans? Idag är mönstret exakt detsamma för en möjlig militär intervention för att återfå militär kontroll över ön Taiwan, och att möta ett ingripande från den amerikanska flottan för att hjälpa sin allierade.

andra Typ 075 lansering Defense News | Amfibieanfall | Försvarsinstitutionell kommunikation
Kinesiska anfallshelikopterbärare typ 075 för att dramatiskt öka kapaciteten för projicering av PLA-kraft

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Amfibieöverfall | Försvarsinstitutionell kommunikation

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna