Ungern beställer 218 VCI Lynx från Rheinmetall

Det ungerska försvarsministeriet har meddelat att det officiellt har undertecknat cBeställning av 218 Lynx Infantry Fighting Vehicles från tyska Rheinmetall för ett belopp på cirka 2 miljarder euro. En första del av 46 pansarfordon, samt 9 pansarbufflar från Buffalo, kommer att produceras i Tyskland och levereras i början av 2023. Den andra delen av 172 pansarfordon kommer att byggas av den ungerska industrin, utan att det anges exakt schema. Förutom pansarfordon omfattar kontraktet även leverans av simulatorer, infrastruktur och utrustning för att säkerställa fordonsunderhåll samt reservdelar.

Även om det är KF41 kommer de ungerska IVC: erna att vara utrustade med ett Lance-torn och dess 30 mm-pistol, som traditionellt utrustar 31-ton Lynx KF38, och inte 41-ton KF50, som presenteras för den. Med Lance 2-torn monterat med 35 mm Wotan automatisk kanon. KF41 kan bära 8 beväpnade soldater, mot 6 för KF31, förutom de tre besättningsmedlemmarna. Den drivs av en Liebherr-dieselmotor på 3 hk med dubbel turbo, med en hastighet på 1.140 km / h och en vertikal korsningskapacitet på 70 m och horisontell på 1 m. KF2,5 har också en operativ räckvidd på 41 km.

PZH 2000 kroatien Försvarsnyheter | Tyskland | Arméns budgetar och försvarsinsats
Budapest beställde 24 självgående 155 mm Pzh 2000-kanoner från Rheinmetall 2019

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna