den Rafale Indier måste oroa Kina mycket...

Från ankomsten till Ambala flygbasen av de första 5 stridsflygplanen Rafale av de 36 beställda av Indien från Frankrike, har den kinesiska pressen ständigt framställt enheten som oförmögen att konfrontera den kinesiska J-20, i ett tillvägagångssätt och med knappast trovärdiga argument, baserade på "generationsklyftan" mellan de två flygplanen. Men uppenbarligen blir ämnet besatthet hos militära kommunikatörer i Peking, som har gått så långt att de organiserar en "styrka" av sin nya enhet för att "lyfta fram" dess överlägsenhet över de nya flygplanen i 'Indiska flygvapnet.

Faktum är att enligt den engelskspråkiga statliga webbplatsen globaltimes.cn, organiserade flygvapnen från People's Liberation Army en övning som gjorde det möjligt för en ny generations flygplan från Wang Hai Air Group att samtidigt konfrontera ett "stort antal" av den tidigare generationens flygplan, med en "klar" poäng på 17 flygsegrar utan några nederlag. Och för att markera andarna specificeras det att piloten på den nya generationens flygplan var en "ung pilot" som bara hade runt hundra timmars flygtid på denna modell. Eftersom Wang Hai Air Group gick över till J-20 förra året råder det naturligtvis ingen tvekan om beteckningen på den berörda flygplansmodellen. För den kinesiska pressen visar denna övning utan minsta tvivel att J-20 är ett mycket överlägset flygplan Rafale, eftersom det indiska planet också är ett flygplan av en generation före det för J20, och det är därför omöjligt för det att "hänga med" det kinesiska tekniska underverket, vad indierna själva säger, som naturligtvis hävdar motsatsen.

J20 Kina Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Indien
Den kinesiska J20 har aldrig konfronterats med västerländska flygplan under övningar. De sextio enheterna som byggts förblir koncentrerade på kinesisk mark och vågar sig mycket sällan utanför landets landterritorium, förmodligen av rädsla för att förlora en enhet eller avslöja för mycket om den. Rafale

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Indien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna