Den europeiska drönaren tar fart men ställer många frågor

- Annons -

Efter att ha anklagats för allt ont verkar MALE Eurodrone Medium Altitude Long Endurance-droneprogrammet, som sammanför Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien, se slutet på tunneln. Enligt kabinettet för väpnade styrkor, programmet bör leda till en signatur i slutet av året, att beställa 21 system med 3 drönare vardera, för ett belopp som skulle vara nära det fastställda målet på 7,1 miljarder euro. Eurodrone förväntas göra sin första flygning 2024, och det första systemet kommer att levereras till Tyskland 2027, och Frankrike får sitt första system 2028.

Detta är utan tvekan utmärkta nyheter, både för de europeiska arméerna och för försvarets flygindustri, så att den amerikanska eller kinesiska industrin inte ligger för långt efter i det strategiska området för stridsdronor. Dessutom kommer detta att göra det möjligt för européer att implementera sina drönare utan att behöva hänvisa dem till USA, vilket är fallet idag för MQ9 Reaper-drönare, vars operativa användning fortfarande är med tillstånd från Washington. Slutligen kommer detta att göra det möjligt för de europeiska luftfartsföretagen som deltar i programmet, Airbus Defense & Space för Tyskland och Spanien, Leonardo för Italien och Dassault Aviation för Frankrike, att få en betydande avkastning på egen hand. implementering av dessa system säkerställer både övervakning och riktade strejker vid behov.

MQ 9B Sky Guardian General Atomics News Defense | Tyskland | Arméns budgetar och försvarsinsats
General Atomics erbjuder sin MQ-9B SkyGardian som ett alternativ till Eurodrone-programmet om den skulle avbrytas

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Tyskland | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna