Taiwan, Indien: Den här gången spelar Kina inte längre

Spänningarna mellan Peking och dess grannar har fortsatt att växa i flera månader. Men i helgen utvecklades det kinesiska kommunistpartiets semantik avsevärt till ett direkt hot mot sina taiwanesiska och indiska grannar, med USA i sikte. Inte längre en fråga om att bevara framträdanden nu uppmanade president Xi Jinping Folkets befrielsearmé att stå redo att genomföra krigsåtgärder.

Utlösaren för denna häftighet verkar ha varit besök i Taipei av den amerikanska understatssekreteraren Keith Krach Torsdagen den 17 september, det första besöket av en tjänsteman av denna rang på självständighetsön sedan 1979. Peking har verkligen svarat med en serie luft- och sjöövningar som ägde rum från fredag ​​till söndag och mobiliserade ett stort antal och presenteras av Kinesisk press som en "upprepning av öns invasion". Efterföljande 18 stridsflygplan den 18 september, sedan 19 flygplan den 19, som ledde en offensiv simulering av det taiwanesiska försvaret, som korsar medianlinjen som tjänar som skiljelinjen mellan de två länderna i Taiwanpasset, havets arm som skiljer ön från fastlandet.

J16China News Defense | Militära allianser | amfibiskt överfall
J16 multifunktionsfighter, härledd från ryska Su30, kan samtidigt distribuera Air-Surface, Air-Ground och Air-Air missiler

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Militära allianser | Amfibiskt överfall

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna