den Rafale Indianer flyger över gränsområdet mot Kina

Trots avtalen mellan Peking och New Delhi som undertecknades den 14 september för att minska spänningen i den Himalaya regionen Ladakh, ingenting har hittills indikerat att de närvarande styrkorna på något sätt har lättat upp sina enheter eller sina operativa ställningar. Tvärtom ! För att svara på de senaste kinesiska offentliga uttalandena har det indiska flygvapnet beslutat att iscensätta sitt senaste förvärv, stridsflygplanet Rafale vilken anlände till landet för mindre än två månader sedan, har redan startat flygningar över denna potentiellt explosiva teater.

Omständigheternas tal som inramade undertecknandet av avtalen för att minska spänningarna i Himalaya-zonen i Ladakh, kommer därför inte att ha haft betydande effekter längre än några dagar. Om de styrkor som utplacerats på båda sidor om avgränsningslinjen verkligen har genomfört mindre aggressiva omplaceringar, på regional nivå, fortsätter militär förstärkning för både Indien och Kina. Och som hittills spelar offentliga uttalanden, hållningar och officiell kommunikation fortfarande en övervägande roll i den tysta konfrontationen som spelas ut på världstoppen.

Ladakh type15 försvarsnyheter | Stridsflygplan | Utplacering av styrkor - Återförsäkring
Folkets befrielsearmé har utplacerat betydande bepansrade tillgångar längs gränslinjen med Indien, särskilt de nya lätta stridsvagnarna av typ 15 designade för att fungera i bergig terräng.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Utplacering av styrkor - Återförsäkring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna