Kan vi utveckla en tung europeisk högpresterande helikopter?

Efter flera månaders osäkerhet har de tyska myndigheterna meddelat avsluta förfarandet för att skaffa en tung helikopter till USA för byt ut sin flotta med CH-53 som når åldersgränsen. Även om ingen ytterligare information om tyska ambitioner på fältet har givits, kan det mycket väl vara en unik möjlighet för Europa att äntligen förvärva en sådan enhet, medan den representerar, efter USA, den viktigaste västvärldsmarknaden för denna typ av militära flygplan.

Förutom Tyskland använder fem europeiska arméer i dag denna typ av flygplan, Italien, Nederländerna, Spanien, Grekland och Storbritannien. När i Frankrike är det mer av vägran att utrusta amerikansk utrustning endast i brist på behov att den inte har använt tunga helikoptrar sedan den senaste Super Frelon från Naval Aviation drog sig ur tjänst. De franska styrkornas uppriktiga lättnad utplacerad i Mali och Sahel som en del av Operation Barkhane när britterna tillkännagav att förlängningen av uppdraget för sina två CH-47 Chinooks utplacerade på plats är resultatet.

CH47 Mali Tyskland | Försvarsanalys | amfibiskt överfall
Kungliga flygvapnet CH47 ger viktiga funktioner för de franska styrkorna som sätts ut som en del av Operation Barkhane.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Allemagne | Analyses Défense | Assaut amphibie

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna