Nordkorea presenterar en mängd nya pansarfordon för 75-årsjubileet

De nordkoreanska arméerna har alltid haft rykte om att vara starkt utrustade med allvarligt föråldrad utrustning. Och inventeringen av dess pansarflotta, som huvudsakligen baseras på sovjetiska och kinesiska produktioner från 60- och 70-talet som T62 och BTR-60, hjälpte till att upprätthålla denna uppfattning, även om de nordkoreanska ingenjörerna hade kunnat få ut det mesta. av dessa plattformar i moderniserade versioner som produceras lokalt som Pokpung-ho-tanken härrörande från T-62 eller pansarbåten M-2010 härledd från BTR-80. Men vid tillfället för militärparaden som markerade 75-årsjubileet för Folkrepubliken Nordkoreas skapande, överraskade Pyongyang många observatörer genom att presentera en ny generation av rustningar och utrustning som fortfarande är litet eller inte känt och presenterar markerade likheter med de modernaste pansarfordonen från ryska, kinesiska och till och med västerländska industrin.

IMG 3376 Försvarsnyheter | Kärnvapen | Artilleri
Kim Jong-Un är ordförande för nattparaden för att fira 75-årsjubileet för grundandet av Folkrepubliken Nordkorea

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Kärnvapen | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT