Hur kommer kriget att se ut 2035?

Sedan slutet av andra världskriget har utvecklingen på slagfältet framför allt följt en inkrementell dynamik, med rustning mer och mer kraftfullt beväpnad och bättre skyddad, plan mer och mer snabbt och exakt, och fartyg av bättre och bättre beväpnade. Men i grunden förblir verksamheten i stor utsträckning modellerad efter 50- och 60-talen, med ökad precision och effektivare kommunikation. Men idag framträder, lika mycket bland industrimännen i La Défense som i huvudkontoren, en ny krigsform, mycket mer dynamisk, elektronisk och dödlig. Hur kan ett krig se ut 2035? Vi kommer att försöka svara på den här frågan i den här artikeln.

Dronans allestädes närvarande

Om han är en lärdomar från Nagorno-Karabakh-konflikten, detta är den dominerande rollen för drönare i genomförandet av moderna konflikter. Medan flygstyrkorna på båda sidor neutraliserades av de luftfartygssystem som utplacerades, utförde drönarna de avgörande uppdragen av rekognosering, men också av eldkontroll samt, i vissa fall, genom att direkt utföra strejker. . Det är svårare att engagera sig än stridsflygplan eller beväpnade helikoptrar, drönare har haft en viss form av straffrihet över markstyrkor, genomföra exakta och dödliga strejker på defensiva anordningar men också leverera röster till och från landet. motstående luftfartygssystem. Det är framför allt en bättre användning av drönare som turkiska Bayraktar TB2 och israeliska herrelösa ammunition, vilket gjorde det möjligt för Azerbajdzjan att få framgång i striderna mot de armeniska styrkorna, mindre väl rustade när det gäller drönare och synligt dåligt förberedda. för att hantera detta hot.

TB2 med MAM Defense Analysis | Artilleri | Automatisera
Bayraktars TB2-drönare är utan tvekan en viktig del av Azerbajdzjans militära framgångar i konflikten mellan den och Armenien i Haur-Karabakh

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Artilleri | Automatisera

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna