UK Tempest-programmet för att generera 20.000 XNUMX jobb i landet

Många i Europa tvivlar på hållbarheten i den nya generationen Tempest-kampflygprogram för de offentliga finanserna i Storbritannien. En analys av revisionsföretaget Price Waterhouse Cooper på BAe: s begäran visar emellertid att programmet kommer att konditionera en stor ekonomisk och industriell verksamhet med, som nyckel, 20.000 25 jobb och XNUMX miljarder pund i ekonomisk avkastning för landet. Genom att direkt integrera begreppet social och budgetmässig återvändande av offentliga ansträngningar i ett stort program som Tempest visar den brittiska försvarsindustrin sin beslutsamhet att genomföra projektet, även om det var tvungen att genomföra det ensam. .

PWC: s analys av de ekonomiska effekterna av Tempest-programmet kommer att vara bekant för dem som följer Meta-Defense regelbundet, så nära försvarsdoktrinen med positiv värdering. Enligt de uppgifter som publiceras där genererar 100 direkta jobb inom programmet 270 indirekta jobb, dvs underleverantörer, och inducerade jobb, dvs. jobb relaterade till konsumtion av direkta och indirekta skapade jobb. . Dessutom skulle varje 2,2 miljon pund som investeras i programmet generera 30 miljoner pund i avrinning till den brittiska ekonomin. Faktum är att under de 2020 åren mellan 2050 och 20.000 kommer programmet att ha säkerställt totalt 6500 25.3 arbetstillfällen, inklusive XNUMX direktjobb, och omfördelat XNUMX miljarder pund i den brittiska ekonomin, vilket minskat de totala kostnaderna för programmet för landets offentliga finanser.

BAE fabrik Typhoon Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser
BAe är arvtagaren till de stora brittiska flygbolagen som designade legendariska stridsflygplan som Camel, Spitfire, Vampire eller Tornado.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna