Team Tempest presenterar vissa tekniska framsteg för den framtida brittiska kämpen

Liksom Royal Navy: s HMS Queen Elizabeth och HMS Prince of Wales hangarfartyg är Tempest nästa generations kampflygprogram på väg att bli en symbol för återupplivandet av brittisk teknisk och militär makt hittades. Och medans alla nuvarande program övervägs nedåt i en global omorganisation av Förenade kungarikets försvar för att möta framtidens utmaningar verkar Tempest-programmet också vara heligt i sin budget än i dess ambitioner och planering, och detta trots isoleringen av Storbritannien om det, de italienska och svenska partnerna är långt ifrån verkligen anslutna till initiativet.

En artikel från den brittiska webbplatsen ukdj gör det möjligt att lära sig mer om de tekniska ambitionerna i programmet som sammanför BAe, Rolls-Royce-motortillverkaren, elektronikingenjören Leonardo och MBDA UK-missiltillverkaren. Och det är ingen brist på ambitioner, även om den strategi som presenteras verkar annorlunda än den för Europeiska FCAS, med stora framsteg som täcker många områden som Radar, man-maskin-gränssnittet eller till och med turbojet, men inte betona samarbetsstrid, åtminstone i presentationen av ögonblicket.

RS79875 Team Tempest Future Combat Air System koncept infographic 2 lpr Analys Försvar | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Om Tempest naturligt kommer att vara "Connected & Co-operative" verkar det som om det inte är dess primära funktion, flygplanet verkar framför allt vara tänkt att vara ett system med enastående luftöverlägsenhet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna