Kina vill ha en ny lag för att reglera användningen av sin väpnade styrka i världen

I nästan 60 år hade de kinesiska myndigheterna föraktat västerländsk internationell interventionism, och särskilt amerikansk interventionism, och svor på sina stora gudar att landet aldrig skulle följa det amerikanska exemplet att skapa militärbaser överallt i världen. Men 2015 meddelade Peking skapandet av en stor militärbas i den lilla staten Djibouti, som redan rymmer en amerikansk bas och en fransk bas, och att PLA skulle utplacera upp till 10.000 XNUMX män permanent där och skapa en första vrickning och storlek i kinesiska övertygelser som så länge utropats. Det verkar som att landet idag är redo att ta ett nytt steg med det nya lagförslaget som styr användningen av väpnad makt, för att ersätta den gamla texten från 1997 och nu anses vara föråldrad med tanke på den geopolitiska utvecklingen.

Som ofta betonar den nya texten framför allt landets defensiva kapacitet och möjligheten att tillgripa en total eller regional mobilisering för att försvara dess territoriella integritet om den skulle hotas. Ett tecken på tiden, det innehåller också ett helt avsnitt om PLA: s ingripanden inom en internationell rättslig ram, inom FN: s uppdrag för att skydda befolkningar och fred och för att bekämpa terrorism. Men utöver dessa uttalanden som hörs, vilket dock visar att Peking i dag har stort förtroende för effektiviteten hos sina väpnade styrkor, kan de viktigaste förändringarna gentemot doktrinen 1997 sammanfattas med några få ord från slutföra gränsen för de väpnade styrkornas användning, dessa ord är i själva verket bärare av djupgående förändringar i användningen som kommer att göras av PLA under de kommande åren.

invigning av kinesisk flottbas i Djibouti Defense News | Utplacering av styrkor - Återförsäkring | Djibouti
Invigningen av den kinesiska marinbasen i Djibouti 2019 gjorde det möjligt att ta emot den nya djupvattenkajen som byggdes för detta ändamål typ 052-förstörare och en typ 072 LPD.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Déploiement de forces - Réassurance | Djibouti

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna