Kommer F35 att få ett högenergilaservapen?

Den amerikanska F35-kämpen saknar långt ifrån svagheter, men den har ändå två obestridliga egenskaper, nämligen den högpresterande informationscentrerade arkitekturen i kombination med en rad sensorer som täcker ett brett spektrum och dess överdrivna F-135-motor, som utvecklar nästan 13 ton torrkraft och 19 ton med efterförbränning. Dessa två element gör det till den perfekta kandidaten att ta emot de nya riktade energivapen som är under utveckling i USA, och i synnerhet en högenergilaser, som inom ramen för US Air Force SHIELD-programmet.

En av de amerikanska tillverkarens verkställande direktörer har verkligen angett att ämnet nu togs på allvar av Lockheed-Martin som av Pratt & Whitney som byggde F135-turbojet. De två företagen arbetar faktiskt tillsammans för att under de kommande åren kunna integrera en högenergilaser på enheten, som utnyttjar dess detekterings- och beräkningskapacitet för att kontrollera skottet och motorns potentiella effekt. att tillhandahålla den energi som är nödvändig för driften av ett sådant vapen.

sdd f135 0121 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | Stridsflygplan
Pratt & Whitneys F135 turbojet ger F35 en potentiell energireserv som kan driva en högenergilaser

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes Laser et énergie dirigée | Aviation de chasse

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna