Perles kärnubåt sparat av en anmärkningsvärd idé från Naval Group-ingenjörer

Framtiden för Pearl attack atomubåt av den franska flottan verkade mycket komprometterad efter branden som allvarligt skadade hela den främre delen av undervattnet medan den senare genomgick underhåll i Toulon-arsenalen i juni i år. Skadorna var så viktiga att en rekonstruktion av fronten måste övervägas för att hoppas kunna se ubåten gå tillbaka till havs, med kostnader som är alltför viktiga för att kunna bäras av Naval Group, dess försäkringsgivare och Försvarsdepartementet. . Samtidigt skulle det tidiga tillbakadragandet av Perle ha berövat den franska marinen en ubåt med kärnvapenattack i ett särskilt spänt sammanhang, medan SSN Suffren-programmet låg flera år efter, vilket SSN föregick av Ruby-klassen, som Pearl hör till, når gränsen för potentialen och att driftstrycket är mycket högt.

Situationen verkade hopplös och den franska marinen förberedde sig på att behöva klara sig utan ytterligare en ubåt i minst tre år, när ingenjörerna från Naval Group utvecklade en så elegant lösning som den var original och till och med ekonomisk tid som i kredit. Lösningen som föreslagits av den franska skeppsbyggaren bygger verkligen på att Perle ersatte den skadade fören med Saphir, den andra enheten i Rubis-klassen, som togs i bruk 3 och drog sig ur tjänst i juli 1984, och vars nedrustning startades i Cherbourg. Alla ANS i klassen som har gått igenom Amethyste-redesignen, den främre delen av Saphir, som ursprungligen skilde sig från den för Perle som togs i bruk 2019 år senare, är faktiskt identiska.

Pearl Fire Defense News | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Perle-branden inträffade under en teknisk avstängning i juli 2019 och förstörde en stor del av det främre facket i den nedsänkbara

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna