USA och Indien står enade mot Kina

I flera år har Washington försökt föra New Delhi tillbaka till västra försvarssfär för att potentiellt kunna innehålla ökningen av Pekings militära makt, en maktuppgång som accentueras mer varje år. Om samarbetet mellan de två länderna hittills hade varit begränsat till en ökning av beväpningskontrakten till Indien, bestämde den amerikanska utrikesministerns Mike Pompéos besök i New Delhi på alla fronter dessa veckor och Marc Esper, försvarsminister, gjorde det möjligt främja Förenta staternas och Indiens ena front för att innehålla kinesiska ambitioner i Asien.

Traditionellt icke-anpassat sedan dess självständighet hade Indien alltid varit noga med att upprätthålla goda relationer med alla sina partners, inklusive USA. Men efter Moskvas ingripande under det kinesisk-indiska kriget 1962 för att stoppa den kinesiska aggressionen hade New Delhi bibehållit en viss sovjetisk tropism, mycket synlig i sina vapenavtal, samtidigt som man balanserade situationen med många Försvarsutrustningskontrakt med Frankrike och Storbritannien, den tidigare övervakande kolonimakten. Men under de senaste åren, och särskilt sedan nationalistens Narendra Modis makthantering, har de indiska myndigheterna gjort det mycket öppet för import av amerikansk försvarsutrustning, som har gått från nästan 0 till över 15 miljarder dollar på drygt tio år.

modi trump News Defense | Militära allianser | Indo-pakistansk konflikt
Narendra Modi och Donald Trump har intensifierat det militära samarbetet mellan USA och Indien, under täckmantel av att bekämpa uppkomsten av kinesisk militärmakt

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna