Ryska armén experimenterar med magnetfält för att "demoralisera motståndaren"

Ryska arméer har experimenterat enligt TASS-byrån, effekterna av ett elektromagnetiskt vapen som syftar till att "demoralisera" motståndare genom exponering för intensiv elektromagnetisk strålning, beröva dem all önskan att slåss och få dem att dra sig tillbaka. Enligt det publicerade lakoniska pressmeddelandet gjorde experimentet, som utfördes i distriktet Udmurtia på Volga i Kazan och Perm av ingenjörerna, det möjligt att belysa effekterna av ett kraftfullt elektromagnetiskt fält på elektrisk utrustning och kroppar, liksom efter volontärernas vilja, har övningen samlat 600 soldater enligt artikeln.

Det är inte första gången som Ryssland rapporterar icke-dödliga vapen av denna typ. I februari 2019 tillkännagav ett ryskt pressmeddelande att de två första fregatterna i 22350-admiral Gorshkov-projektet, känt för att testa Tzirkons hypersoniska missiler, hade utrustats med Feline strobe optiska system, avsedda att skapa sensoriska illusioner i motståndaren, vilket potentiellt hindrar honom från att agera. Det rapporterades också att ryska markstyrkor använde jämförbara system.

fregatten amiral Gorshkov av projekt 22350 Defense News | Icke-dödliga vapen | Ryska Federationen
fregatten Admiral Gorshkov är utrustad med Felin-systemet som är utformat för att skapa sensoriska illusioner med hjälp av en kraftfull strobe.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Icke-dödliga vapen | Ryska Federationen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna