Nästa leverans av Rafale till Indien blir också ett evenemang

Leverans av de första 5 planen Rafale till det indiska flygvapnet, i juli 2020, hade upplevt ett rungande media och populär framgång, till den punkt att representera en riktig nationell händelse i Indien. Nästa leverans av ytterligare 3 enheter, som kommer att äga rum den 4 november, kan också skapa stort intresse. Förutom den avgörande roll som den nya anordningen uppmanas att spela i avskräckande betydelse och i det indiska flygvapnets flygvapen medan spänningarna med Pakistan och Kina fortsätter att växa, kommer denna leverans att vara i den. - till och med spektakulär, eftersom de 3 stridsflygplanen gör resan mellan den franska basen från Istre och den indiska basen av Jamnagar i Indien på en gång, non-stop, på bara 8 timmars flygning. Officiellt gör detta beslut från de indiska myndigheterna det möjligt att undvika tankning i Förenade Arabemiraten (som under den första leveransen), medan USA fruktar iranska strejker i regionen.

För detta kommer flygplanet att åtföljas av resan under hela resan ett A330 MRTT Phoenix tankningsflygplan, som kommer att genomföra 3 tankningar under flygning av jaktplanen för att tillryggalägga de cirka 6000 6 km som skiljer de två flygplatserna åt och korsa XNUMX tidszoner för att göra det. Denna kraftdemonstration, eftersom den är en, har flera mål för Dassault och teamet Rafale, för det första att visa den tillförlitlighet och det stora förtroendet som tillverkaren har för sina enheter, som knappt kan lämna fabriken (eller nästan), för att genomföra en färjeflygning av extraordinär varaktighet. Dessutom visar detta flygplanets förmåga att genomföra flygningar över långa avstånd, även om piloterna från det franska flygvapnet redan hade genomfört operativa flygningar på mer än 10 timmar, i synnerhet i Mali.

DA Rafale IAF försvarsnyheter | Stridsflygplan | Tanker flygplan
ankomsten av de första 5 Rafale i Indien gav upphov till verklig mediaghet i landet

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Tanker flygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna