För västerländska experter har J-20 och Su-57-krigare tvivelaktiga prestationer

- Annons -

Det är ofta svårt att exakt bedöma ett stridsflygs faktiska prestanda, särskilt när det är omgivet av en konfidentiell aura. Justin Bronk, en känd analytiker vid det mycket berömda Royal United Services Institute, eller Rusi, i London, tvekar dock inte att ifrågasätta den verkliga kapaciteten hos ryska Su-57-krigare och kinesiska J-20-krigare, de två nationella flaggskeppen för de förklarade motståndarna i USA, särskilt jämfört med amerikanska F-22 och F-35. RAND Corporation, i en analys av luftkraft i Europa, har mer eller mindre samma iakttagelse. Är dessa bedömningar grundade, och kan vi härleda en obestridlig västerländsk och särskilt amerikansk teknisk överlägsenhet inom detta område, idag och för de kommande åren?

Su-57, en annan uppfattning om flygkrig

Liksom sina pansarfordon svarar designen av ryska stridsflygplan på en operativ logik mycket långt ifrån den som används av USA och väst i allmänhet. Faktum är att de ryska flygvapen inte nödvändigtvis strävar efter att få överhöghet i luften för att sprida eldstyrkan i deras flygvapen, men de deltar, tillsammans med andra system, och särskilt de mycket flerskiktade luftfartygssystemen. täta i de ryska styrkorna, för att förbjuda motståndaren att få denna överlägsenhet. Och designen av Su-57 uppfyller detta specifika behov.

su 57 img Analyserar försvar | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Su-57 har inte offrat andra viktiga egenskaper hos ett stridsflygplan, såsom hastighet, manövrerbarhet eller räckvidd, för att smyga.

Faktum är att ryska ingenjörer har gynnat detta flygplan egenskaper som hastighet, manövrerbarhet, räckvidd och bärförmåga och accepterat att dess smyg kommer att vara mindre än för amerikanska stridsflygplan som F -35 eller F-22. Dessa egenskaper är verkligen mycket viktigare för jakt- och avlyssningsuppdrag än de kan vara för attack- och undertryckningsuppdrag, för vilka stealth fortfarande är en viktig tillgång för att undvika riktas mot fiendens luftförsvar. Dessutom är Su-57, som sin förfader Su-27, mer en plattform än en modell av stridsplan, och det kan förväntas att många specialversioner visas, t.ex. detta var fallet med multimission Su-30, den inbyggda kämpen Su-33, attacken Su-34 och lufthärskigheten Su-35s, alla härledda från den ursprungliga Su-27.

- Annons -

LOGO meta försvar 70 Analyserar försvar | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna