Azeriska styrkor vid portarna till den regionala huvudstaden Stepanakert i Nagorno-Karabakh

Medan de västerländska mediernas ögon är riktade mot resultatet av det amerikanska valet och Joe Bidens framgång nådde kriget mellan Armenien och Azerbajdzjan i Nagorno-Karabakh en ny nivå igår, när trupper Baku har beslagtagit staden Shushi, några kilometer söder om den regionala huvudstaden Stepanakert, en stad desto mer strategisk eftersom den styr huvudaxeln för kommunikation mellan den regionala huvudstaden och Armenien. Till skillnad från konflikten som drabbade regionen för trettio år sedan, inför de azeriska styrkorna, mycket överlägsna i antal och massivt stödda av Turkiet, sig nu mot de armeniska trupperna, inte utan att betala ett mycket viktigt pris, både vad gäller material än i människors liv.

OmAzerbajdzjan gjorde snabba framsteg i början av konflikten, spelar in många framgångar, särskilt på grund av den massiva användningen av drönare och herrelösa ammunitionhar denna utveckling avtagit kraftigt under de senaste veckorna, med ankomsten av höst och dåligt väder, vilket gör de elektrooptiska systemen för lufttillgångar mycket mindre effektiva. Med sitt flygstöd som knappt var ur spel, befann de azeriska trupperna sig i ett scenario som var jämförbart med det på 90-talet, inför extrema mobila och stridiga armeniska styrkor, vilket orsakade dem stora förluster och gjorde framsteg både svåra och svåra. Väldigt dyr.

orlan 10 uav Försvarsnyheter | Armenien | Artilleri
Videor som släppts av det armeniska ministeriet för väpnade styrkor tyder på att de armeniska styrkorna har tagit ryska tillverkade Orlan 10 lätta drönare för att styra sina artilleriattacker.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Armenien | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna