Italienska flottan tar emot nya superförstörare från 2028

Under de senaste åren har Italien inte dolt sina Medelhavsambitioner, liksom de inom skeppsbyggandet. Och byggplanen för italienska marinenheter presenterades i juli 2019 hade något att imponera på, eftersom han siktade på en flotta bestående av ett hangarfartyg, 3 till 5 helikopterbärare, 4 tunga förstörare inklusive 2 nya DDX-enheter, 10 FREMM-fregatter (eller 8 om försäljning av två FREMM till Egypten upprätthålls) och 7 offentlig-privata partnerskap, 8 nya generationens korvetter, 8 AIP-attack ubåtar och 12 gruva krigsfartyg inklusive 8 nya fartyg. Detta tillkännagivande mottogs i Europa med en viss skepsis, ambitionerna var så höga. Ändå verkar det italienska amiralitetet fast beslutet att uppnå sina mål.

För bortom framtida hangarfartyg Trieste är klar och PPA levereras med en hastighet på 1,5 per år från 2021, har hon just bekräftat arbetet börjar med designen av dess två nya DDX-förstörare, avsedd att ersätta från 2028 de två förstörarna Durand de la Penne och Mimbelli, som lanserades 1993 och 1994. Och den italienska flottan ser saker stort, eftersom dessa två förstörare kommer att vara ingen ringare än de två mest stridande ytenheterna. massiv närvarande i Europa.

LHD Trieste Ivan Guida News Defense | Militära marinkonstruktioner | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Byggandet av 33.000 XNUMX ton hangarfartyg Trieste fortsätter vid Castellammare di Stabia-varven nära Neapel

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna