Vilka är dessa nästa generations kamouflagetekniker?

På engelska används ofta en term för att beteckna den nya generationens kamouflageteknologi: Cloaking, bokstavligen "användning av en cape". Hänvisningen till Frodo Baggins alvkappor och osynlighetsmanteln från den mest kända av unga brittiska trollkarlar är uppenbar, samtidigt som den behåller en drömlik dimension. Men denna term används nu på största allvar i världen av många forskningslaboratorier som arbetar för försvarsindustrin.

Tack vare nya metamaterialär det faktiskt nu möjligt att helt eller delvis radera närvaron av ett föremål, ett fordon eller en soldat med tanke på de motsatta krafterna. Vad är dessa nästa generations kamouflagetekniker, och kommer de snart att komma i tjänst i de väpnade styrkorna?

Det finns faktiskt inte en, utan flera tekniker som försöker radera närvaron av en soldat eller ett fordon i ljusspektrumet. Den äldsta, och mest använda, är ingen mindre än klassisk kamouflage, som syftar till att återskapa de kromatiska och fysiska egenskaperna hos den miljö som kombattanterna befinner sig i.

Det mest framgångsrika exemplet på denna typ av kamouflage är Ghillie-dräkten, som uppfanns i Skottland av viltvårdare i början av XNUMX-talet, och som användes för första gången i strid under första världskriget. Men denna teknik, om den är enkel och ekonomisk, är inte fri från defekter.

3 prickskytt på stativ Kamouflage och cloaking | Sydkorea | FÖRENTA STATERNA
Ghillies kamouflageuniform används fortfarande ofta av prickskyttar, liksom av många jägare.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Camouflage and Cloaking | Sydkorea | FÖRENTA STATERNA

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna