Förenade Arabemiraten tar ytterligare steg mot förvärv av F35

Valet eller inte verkar president Donald Trump fast besluten att komma till slutet av superkontraktet för försäljning av vapen till Förenade Arabemiraten, efter undertecknandet av ett fördrag för att normalisera förbindelserna med Israel, och särskilt relaterat till förvärvet av 50 F35A-stridsflygplan för UAE Air Force. Faktum är att Utrikesdepartementet har just meddelat att det har godkänt denna försäljning, liksom de 18 manliga MQ-9B Sky Guardian dronesystemen och ett mycket stort parti av luft-till-luft-och luft-till-mark-ammunition, för ett belopp på 23 miljarder dollar.

Bandeau02 News Defense | Militära allianser | Stridsflygplan
Förenade Arabemiraten tar ytterligare ett steg mot förvärvet av F35 4

Transaktionen, som genomförts snabbt av den sittande presidenten troligen fram till den 20 januari, har därför tagit ett stort steg mot dess förverkligande, även om flera kongressmedlemmar, särskilt demokrater, har uttryckt stora reservationer om detta. Om det faktiskt skulle godkännas av kongressen, kom ihåg att i dag är senaten och på paritet mellan republikaner och demokrater i avvaktan på det nya valet i Georgien, och att representanthuset för sin del är en demokratisk majoritet, det skulle utan tvekan vara en lysande kupp, förmodligen värt det sista försöket för den avgående presidenten.

GA MQ9B Skygadian Defense News | Militära allianser | Stridsflygplan
Förutom 50 F35As täcker det amerikanska försäljningsavtalet med Förenade Arabemiraten också förvärvet av 18 MQ9B Sky Guardian-system för nästan 3 miljarder dollar.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna