Turkiet kommer att ha en observatörsroll i de ryska styrkorna utplacerade i Nagorno-Karabakh

Sedan meddelandet om fredsavtal infört av Moskva mot Armenien och Azerbajdzjan i samband med konflikten i Nagorno-Karabakh har Ankara intensifierat initiativ för att framstå som kärnan i lösningen, tillsammans med Ryssland. Och de turkiska myndigheterna har upprepat det Turkiet skulle delta i den utplacerade inblandningsstyrkan för att säkra fredsavtalet och förhindra krigförarna att ta upp vapen igen, vilket var fallet så många gånger under tidigare vapenstillestånd.

Bandeau03 News Defense | Armenien | Azerbajdzjan
Turkiet kommer att ha en observatörsroll inom de ryska styrkorna som är utplacerade i Nagorno-Karabach 4

Moskva avser dock att hålla Ankara hårt i denna fråga och inte tillåta de turkiska myndigheterna att införa sig själva som Moskvas främsta samtalspartner i denna konflikt. Utrikesminister Sergey Lavrov gjorde det klart under en presskonferens att turkiskt deltagande i detta fördrag skulle vara begränsat till observatörens och att”Inga turkiska trupper skulle sätta sin fot på Nagorno-Karabakh-marken. Det är därför ingen fråga, som de turkiska myndigheterna föreslog, om en turk-rysk samstyrning av ärendet eller om gemensamma militära patruller, som är fallet i norra Syrien.

Ryska fredsbevarande styrkorna Nagorno Karabach News Defense | Armenien | Azerbajdzjan
Så snart fredsavtalet undertecknades skickade Moskva några av de 2000 ”fredsbevararna” för att säkra de facto-gränserna längs linjen för engagemang mellan azeriska och armeniska styrkor i Nagorno-Karabakh.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Armenien | Azerbajdzjan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna