Tyskland beställer 38 stridsflygplan Typhoon med omfattande prestanda

I mars 2020, efter ett omfattande samråd som syftade till att ersätta sin flotta av Panavia Tornado-stridsbombare, Tyskland meddelade ordern 30 F / A 18 E / F Super-Hornet fighters och 15 EA-18G Growlers från American Boeing, samt 93 nya Eurofighter stridsflygplan Typhoon. Men bland dessa 93 flygplan var 33 av dem avsedda att inte ersätta Tornado i tjänst sedan början av 80-talet, utan de första jaktplanen Typhoon förvärvades av Luftwaffe i början av 2000-talet. Denna order har just formaliserats av Berlin, åtföljd av en order på 5 trådbundna enheter för för experiment, för ett totalt belopp på 5,4 miljarder euro, efter att ha väntat nästan ett år efter det första tillkännagivandet.

Bandeau03 News Defense | Tyskland | Stridsflygplan
Tyskland beställer 38 stridsflygplan Typhoon med utökad prestanda 4

De nya Typhoon som Luftwaffe kommer att få kommer inte längre att ha mycket gemensamt med de första exemplen som de kommer att ersätta. Tranche I hade faktiskt bara Air-Air-kapacitet, det primära uppdraget för flygplanet, och dess beväpning var begränsad till dess 27 mm Mauser BK-27 kanon och AIM-120 och IRIS-T missiler för flygstrid. Å andra sidan har det nya flygplan som Luftwaffe kommer att ta emot, tillhörande Tranche 3B, omfattande bärkapacitet, i synnerhet med luft-till-luft-missilen. AIM-132 ASRAM och speciellt den europeiska långdistansmissil METEOR, samt luft-till-mark-strejkfunktioner, med transport av Taurus KEPD 350 kryssningsmissiler, Marte ER-antifartygsmissiler, AGM-88 Skada strålningsmissiler och snart från Spjut 3 luft-till-yt-missil Storbritannien.

Eurofighter Typhoon av Luftwaffe på patrull Försvarsnyheter | Tyskland | Stridsflygplan
Tyskland beställer 38 stridsflygplan Typhoon med utökad prestanda 5

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Tyskland | Stridsflygplan

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna