Den franska marinflyget kommer att ta emot 12 Dassault Falcon 2000 Albatros för maritim övervakning

Den franska flottans Naval Aeronautics, skapad 1912, är det äldsta franska militära flygvapnet och ett av de äldsta på planeten. Idag består den av 3 komponenter. Jaktkomponenten ombord som använder Rafale M, men också E-2C Hawkeye flygövervakningsplan, och några Falcon 10-plan som används för att träna piloter i blindflygning och vissa pansaruppdrag (planet som spelar rollen som ett mål eller en angripare). Helikopterkomponenten driver NH90 Caiman Marine och Panther gick ombord på fregatter, samt Dauphin och Alouette III för räddnings- och träningsuppdrag. 

Den sista komponenten, som berör oss idag, är Maritime Patrol, som tillhandahåller flygövervakning av havsområden, men också krigsuppdrag mot ytan och ubåtar samt underrättelse- och säkerhetsuppdrag. elektronisk övervakning, över hav som vissa teatrar för drift, som i Mali. För detta förlitar sig "Patmar" på Atlantique 2-flygplanet, som togs i bruk runt 1990, som tillhandahåller de flesta stridsuppdrag och särskilt de anti-ubåtkrigsuppdrag som det fortfarande representerar idag. hui en av de bästa plattformarna i världen, särskilt då en ny moderniserad version, standard 6, levereras till de två Patmar-flottorna vid Lorient-basen. Är sjöövervakningsuppdrag anförtroda till Falcon 50- och 200-flygplan, både i storstads Frankrike och i utomeuropeiska territorier, medan utbildnings- och logistikuppdrag anförtros de få Emb-121 Xingu som det har.

Falcon200 Guardian News Defense | Maritime Patrol Aviation | Militärt flygplanskonstruktion
De 5 Falcon 200 Gardians från den franska marinen säkerställer övervakningen av franska marina områden i Stilla havet

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Aviation de Patrouille Maritime | Construction aéronautique militaire

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna